Blog

Date ik om mijn ex te vergeten?

googlet u uw date?Wanneer een liefde op een onbevredigende manier tot een einde komt doet dat pijn. Het is moeilijk om deze persoon los te laten en je blijft hopen en fantaseren dat het allemaal nog goed komt t en dat je ex gaat inzien hoe leuk het wel niet was tussen jullie. Om de pijn te doen vergeten stort je je op iemand anders, voor velen van ons de perfecte remedie tegen een gebroken hart. Dit wordt ook wel de “reboundrelatie” genoemd. Hoe weet je of je datet om je ex te vergeten? Er zijn een aantal signalen waaraan je dit waaraan je dit kunt herkennen.

Signaal 1: Er zit een kort tijdsbestek tussen je vorige en huidige relatie.
Een belangrijk kenmerk van het daten om je ex te vergeten is dat je dit heel kort na het verbreken van je vorige relatie doet. Het gevoel van eenzaamheid, verdriet, onzekerheid en het gemis van een partner zorgen ervoor dat je geen heldere kijk meer hebt op zaken en dat je vatbaarder bent voor de liefde van een persoon waarop je onder normale omstandigheden nooit zou vallen. Het zou juist normaal zijn om een periode te ‘rouwen’ en even afstand te nemen.

Signaal 2: Je denkt meer aan je ex dan aan je huidige date
“Waar is het fout gegaan tussen ons? Had ik het kunnen voorkomen? Heeft mijn ex al een ander?” Allemaal vragen die je dagelijks aan je ex doen denken. Geen goed teken en al helemaal niet netjes tegenover je potentiële nieuwe liefde. Stel jezelf eens kritische vragen. Waarom ben je echt in deze relatie gestapt?

Signaal drie: Je neemt je huidige relatie niet heel serieus
je bent wel samen met je huidige partner maar neemt de relatie niet echt heel erg serieus. Je maakt jezelf wijs dat het verliefde gevoel nog wel gaat komen en je steekt eigenlijk niet veel moeite in de relatie. In ieder geval minder dan jouw date doet. Het niet serieus nemen van de relatie is echter een duidelijk teken van daten om over je ex heen te komen. Ga eens na of je je huidige partner wel écht leuk vindt of dat het enkel voor de rebound is.

Date jij om je ex te vergeten? Stop hier mee, een rebound relatie heeft namelijk bijna altijd negatieve gevolgen voor zowel de partner als voor jou. Het is een tijdelijke oplossing om over je liefdesverdriet heen te komen. Voor jou heeft deze relatie misschien wel een duidelijke functie, maar voor jouw date ben jij misschien wel de liefde van zijn of haar leven. Wees dus eerlijk, zo voorkom je dat iemand onnodig gekwetst wordt en dezelfde pijn gaat als jij gaat voelen. Natuurlijk hoeft de rebound niet per definitie een ongeschikte partner te zijn, maar zolang je nog niet zeker bent over je gevoelens, is het verstandig om het rustig aan te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *