Blog

Dating met een boodschappenlijstje

Met een boodschappenlijstje naar de supermarkt, dat vinden we allemaal normaal. Voor een perfect recept moeten alle ingredienten aanwezig zijn, vandaar het lijstje. Iets vergeten? Recept mislukt.

Daten met een boodschappenlijst, dat werkt nu net averechts. Want kun je zeggen dat je nieuwe partner is mislukt als die ene eigenschap van je lijstje niet aanwezig is? Neen. Het recept van liefde is er een waarbij best eens een ingrediëntje mag missen. Sterker nog: als je met een blocnote op zoek naar liefde gaat en per se alle ingredienten wil afvinken, dan gaat dat een lange zoektocht worden.

So what, als hij niet de haarkleur heeft die jij voor ogen had? Strepen we hem dan maar weg vanwege zijn haarkleur? Die kleur stond immers niet op de boodschappenlijst. Wat als hij je wél aan het lachen maakt, jou het gevoel geeft dat je speciaal bent? Jammer joh, stond niet op de blocnote!

Welnee, liefde laat zich niet op die manier sturen. Sec bekeken is je recept ook niet mislukt als je dat ene potje of die speciale specerijen bent vergeten. Het is nog immers eetbaar, en dient het dus zijn doel.

Liefde, stoelt ook niet op een volgekalkt boodschappenlijstje. Bovendien, als je een beetje met de ingrediënten jongleert en wat aan het recept sleutelt, komen er soms de mooiste creaties uit. Weg met die blocnote. Laat je verrassen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *