Blog

Wat draag je als vrouw op een (eerste) date?

dating via geuren?Het is dan eindelijk zover, de eerste date nadert. De eerste indruk online is goed, maar nu gaan jullie elkaar dan toch echt “offline”ontmoeten. Je wilt er op je best uitzien, maar wat trek je aan? Ga je voor casual of voor chic? Ga je voor kleur of voor simpel zwart?

Gebleken is dat mannen onder meer opvallende make-up, teveel parfum en het opzichtig dragen van dure merken vaak niet zo waarderen. Voor de eerste date is het vooral belangrijk dat je een goede representatieve weergave van jezelf geeft. Kleed je naar wat bij jou past, als jij heel erg van sneakers en een spijkerbroek houdt, ga dan niet opeens voor een jurkje waar jij je eigenlijk helemaal niet op je gemak in voelt. Dit zal je zelfvertrouwen op de date niet ten goede komen. Het is namelijk direct van je houding af te lezen wanneer je je niet comfortabel voelt met je eigen kledingkeuze. Weet je al waar de date gaat plaatsvinden en wat jullie gaan doen? Bedenk dan wat voor zo´n gelegenheid passend en praktisch is. Zo voorkom je dat je overdressed of underdressed tevoorschijn komt.

Ga voor een vrouwelijke, maar niet al te sexy outfit. Accentueer je sterke punten en camoufleer je zwakke punten, maar doe dit niet te overdreven. Naast dat “teveel bloot” waarschijnlijk de verkeerde intenties opwekt, vinden mannen het ook aantrekkelijker en spannender als je niet gelijk teveel van je lichaam blootgeeft. Laat maar wat aan hun fantasie over.

Last but not least, besteed aandacht aan je lichaamsverzorging en haar. Het is belangrijk dat je er schoon en verzorgd uitziet. Draag vooral niet teveel make-up en wat betreft het gebruik van parfum mag je zuinig zijn, een walm om je heen is vaak voor niemand aangenaam. Een goede vuistregel is om een klein beetje parfum op je polsen te doen, een beetje achter je oren, een beetje in je nek, en een beetje in je decolleté. Als je je aan die regel houdt, dan zul je lekker ruiken, en niemand met je geur overweldigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *