Categorie archief: Onderzoeken over dating en liefde

In deze categorie plaatsen we interessante resultaten van onderzoeken over online dating, liefde en PARSHIP.

Christophe Deborsu: Romanticus pur sang

Deborsu heeft samen met zijn vriendin een boek geschreven over het leven van een Waals-Vlaams koppel. De titel van het boek : Dag, Bonjour!
Daarin heeft hij wel een hele speciale boodschap verstopt. Wij vinden het in ieder geval toppunt van romantiek.
“Knuffelwaal” doet titel alle eer aan.

Dat Vlamingen en Walen leuke matches kunnen opleveren, weten wij bij PARSHIP al langer dan vandaag.

http://www.parship.be/pics/downloads/nl_BE/PR-110610–Vlaamse-Waalse-singles-nl-DEF.pdf

Mag ik je kussen?

 Kisses3jpg

Gisteren ontstond er wel wat buzz op het internet over het filmpje “First Kiss”. Het filmpje waar zogenaamd vreemden elkaar kusten. Wat initieel een leuk iets was, bleek niet meer en niet minder dan een reclamefilm te zijn. Maar de jongens van VOLT hebben het echt getest. En wat bleek, vreemden gingen gretig aan het kussen. We stellen ons de vraag of we sneller vreemden kussen, dan onze date? Uit Een recente PARSHIP survey bleek immers dat 56% van de Singles niet kust na een geslaagde eerste date. Wat is de verklaring?

PARSHIPcoach Mieke Mievis : Het zit hem juist in het vrijblijvende van het kussen van vreemden. De kus op zich heeft hier weinig of geen betekenis. Indien we met onze potentiële partner op eerste date gaan en er wordt dan gekust, dan heeft die kus een heel andere betekenis. Er wordt een verwachtingspatroon gecreëerd. “Die andere wil wel met mij verder.” Vandaar dat ook een groot aantal Singles even wacht om de eerste kus te geven, hoe leuk het eerste afspraakje ook was.