Blog

Online dating onderzoek: laten singles zich leiden door kinderwens?

Onlangs deed datingsite PARSHIP een onderzoek onder haar leden. We onderzochten de rol van kinderen in relaties, maar ook de dating-drijfveer van singles. Laten singles zich leiden door hun kinderwens bij online dating? Zijn singles bereid om op date te gaan met een single die al papa of mama is?

Zo’n 60% van de kinderloze Belgische singles heeft een kinderwens. Opvallend is dat deze groter is bij mannen (65% wil graag kinderen) dan bij vrouwen (50%). Deze wens vormt echter geen reden om actief op zoek te gaan naar een partner. Zo geeft 60% van de singles aan dat hun kinderwens zeker niet de motivatie vormt om actief te zijn op een datingsite.

Da’s niet helemaal vreemd, vind ook PARSHIP singlecoach Mieke Mievis: “In deze moderne tijden vergeten we soms dat het krijgen van een kind, het hebben van seks en het hebben/vinden van een partner helemaal niet meer aan elkaar gekoppeld moeten zijn.”

Lees hier de rest van het dating onderzoek voor nog meer opvallende weetjes over de moderne Belgische single. Meer leuke weetjes lees je op onze datingsite!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *