Blog

Zo zorg je voor een tweede date!

daten als single ouderVol goede moed heeft u zich ingeschreven bij een datingsite in de hoop een leuke man of vrouw te vinden. Na wat over en weer gemaild te hebben, Is de date eindelijk gepland. Alles lijkt perfect, het is gezellig, er wordt veel gelachen en er is een klik tussen jullie. Bij het afscheid belooft jouw date snel te bellen voor een vervolgafspraakje. Maar daarna: Stilte. Na dagen afgevraagd te hebben waarom jouw date maar niet belt, neemt u zelf maar contact op, echter zonder resultaat. Waarom wilt hij of zij geen tweede date met mij?Wij geven enkele do ’s en dont’s die u kunnen helpen aan een vervolgdate.

Tijdens de date
Do’s: Toon interesse en vraag of jouw date iets over zichzelf wilt vertellen. Dit werkt altijd goed. Laat aan het einde van de date weten dat u zich erg geamuseerd heeft en dat u hem of haar graag nog een keer zou willen ontmoeten.
* TIP: praat alleen over een tweede date als u duidelijk het idee heeft dat de interesse wederzijds is. Anders komt u misschien te opdringerig over…
Don’ts: Doe vooral niets ‘te’. Ook adviseren wij op te passen met planningsvragen: net iets te vaak vragen “wat zijn jouw plannen voor deze week?” of al gelijk plannen voor z’n tweeën te maken. Dit komt claimend over en stoot veel mannen en vrouwen af. Ook is het verstandig om niet over uw ex(en) te praten tijdens de date.

Na de date
Do’s: Vroeger was het vooral de man die een ‘afspraakje’ regelde, en dus ook het vervolg ervan, maar in de moderne datingwereld kan dat ook net zo goed de vrouw zijn. Als u heeft gezegd contact met hem op te nemen, dan kunt u dat ook gerust doen.
Don’ts: Neemt u contact op, maar krijgt u geen respons? Dan is de klik waarschijnlijk niet wederzijds en heeft verdere toenadering zoeken geen zin. Als jouw date echt interesse heeft en belooft te bellen, dan zal deze persoon ook echt contact opnemen. Ga vooral niet trekken aan een dood paard. Soms wacht iemand een paar dagen met contact zoeken, om niet wanhopig over te komen.

Het is belangrijk dat u beseft dat het uitblijven van een tweede date niets persoonlijks hoeft te zijn. Er zijn mannen en vrouwen die online alle opties willen openhouden. Ook al was de date met u perfect, wellicht is ‘de ontmoeting met die man of vrouw morgen nóg perfecter’. Met deze tips kunt u er in ieder geval voor zorgen dat u zelf de juiste stappen neemt om de gunstigste voorwaarden te creeëren om een 2e date te fixen. En houd sowieso een open mind.

Voor meer datingtips lees ons magazine!
https://www.parship.be/advies/de-eerste-afspraak/niet-zo-cliche-dating-tips.htm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *